Medarbejder

STYRK DINE KOMPETENCER

Klar |  fremtidsparat |  start

VIDSTE DU...

… at du f.eks. kan nedsætte risikoen for demens, ved at lære igennem hele livet? Uddannelse modvirker aldringseffekten af hjernen. Faktisk sparer du effekten af cirka 4 års aldring, for hvert års ekstra uddannelse.


Kilde: Nationalt Videnscenter for demens

OPTIMER DINE FREMTIDSMULIGHEDER MED RELEVANT EFTERUDDANNELSE

Bliv klar til fremtiden med nye kompetencer

I 1993 blev world wide web frigjort til gratis brug ude ved den private forbruger. Man kan blive helt svimmel af at tænke på, hvad der er sket bare de sidste 10 år inden for digitalisering – og for 25 år siden var der næppe nogen der forudså, hvor meget brugen af internettet fylder i vores daglige liv i dag.


Erhvervslivet påvirkes især af digitale og globale strømninger, som gør det mere og mere vanskeligt at forudsige morgendagen. Det kan ikke undgås, at disse strømninger påvirker din position på arbejdsmarkedet, ligegyldigt om du har 5, 10 eller 20 arbejdsdygtige år tilbage af dit liv. Uddannelse er ikke blot løsningen på denne problemstilling, det gavner også dine kvalifikationer, dit mentale helbred og faglige netværk.

Økonomi

Da du arbejder imens du læser, er der ikke tale om S.U. levestandarder. Fremtidens Arbejdskraft stiller rådgivning til rådighed til arbejdsgiveren, så støtteordninger kan sikre, at langt de fleste kan bibeholde samme indtægtsgrundlag, imens de læser.


Tid

Der er tale om deltidsstudier, hvor fraværet fra din arbejdsplads afhænger af den valgte uddannelse. For akademiuddannelser er der som regel 1 skoledag om ugen i et modul af 8 uger, hvor man tilmelder sig 1 modul af gangen. På erhvervsuddannelserne er der tale om skoleforløb af flere ugers varighed, som tilpasses virksomhedens kalender.

FORLØBET I FREMTIDENS ARBEJDSKRAFT

1. KOMPETENCEAFKLARING


Vi besøger din arbejdsplads og gennemfører såkaldt kompetenceafklaring. Afklaringen varer cirka 30 min. og giver et detaljeret indblik i, hvad dine kompetencer er nu og her samt ønsker og fremtidige behov.

2. UDVIKLING AF UDDANNELSESPLAN


Der udarbejdes et forslag til en uddannelsesplan i samarbejde med dig og din arbejdsgiver. Planen er udformet på baggrund af den forudgående kompetenceafklaring og efter virksomhedens ønsker og behov.

3. DELTAGELSE I UDDANNELSE


Du bliver tilmeldt et relevant kursus eller uddannelse. Alt afhængigt af uddannelses- eller kursusvalg og eventuelle meritter, kan denne periode vare fra få dage op til 3 år.

Uddannet lager- og logistikoperatør på blot 1 år

Henrik Risager Jensen er et eksempel på en voksenlærling, der er blevet faglært på bare et enkelt år. Det har kunne lade sig gøre, fordi han har fulgt et EUV (ErhvervsUddannelse for Voksne) forløb på Rybners Tekniske Skole for ufaglærte, der har minimum 2 års relevant erhvervserfaring - derudover har han fået merit for fag som dansk og engelsk samt de praktikforløb, der fylder en stor del af uddannelsen.


"Jeg betragter mit uddannelsesår som en fornuftig fremtidsinvestering, hvis jeg engang søger et nyt sted hen, og når der skal forhandles løn" - Henrik R. Jensen


Henriks investering har været fordelagtig, især fordi arbejdspladsen har bakket op om uddannelsen, således har de givet ham fri under hvert skoleforløb, der typisk har varet 2-3 uger, men også dækket hans løn.


Kilde: Rybners Teniske Skole

EUV forløb 1 og 2


Grundforløb del 1

Grundforløb del 2

Hovedforløb praktik

Hovedforløb skole

EUV 1

Mindst 2 års relevant erhvervserfaring

÷

÷

÷

(Afkortet for kontor og handel)

EUV 2

Noget relevant erhvervserfaring eller uddannelse

÷

(afkortet)

(afkortes jf. meritbilag)

(Afkortet for kontor og handel)

Henriks uddannelse tager udgangspunkt i EUV (ErhvervsUddannelse for Voksne) forløb 1. Hvis du ønsker at blive faglært i forbindelse med projekt Fremtidens Arbejdskraft, er det netop EUV forløb 1 eller 2 der kan være aktuelle for dig.


Begge forløb indebærer betydelig forkortelse af uddannelseslængden, alt afhængigt af din erhvervserfaring og uddannelsesmæssige baggrund.

Akademiuddannelse med kun 1 skoledag om ugen

Deltidsstudie opbygget af 8 ugers moduler

Størstedelen af de akademiuddannelser der tilbydes igennem Fremtidens Arbejdskraft, er bygget op således, at man tilmeldes moduler af 8 ugers varighed med 1 ugentlig skoledag.


Deltidsstudiet foregår således i almindelig arbejdstid, men i et meget begrænset omfang, både til fordel for dig og din arbejdsgiver.


Herunder kan du se nogle spændende eksempler på nogle af de moduler der tilbydes. Du kan læse meget mere om Erhvervsakademiets udvalg af efteruddannelser her:

PROJEKTLEDELSE

Et modul fyldt med metoder og teori inden for projektledelse og projektstyring. Du får praktiske redskaber til at vurdere ledelsesmæssige problemer fra hverdagen og vælge de bedste løsninger. Du får forståelse for værdien af netværk og lærer at etablere og udnytte dem.

ROBOTTEKNOLOGI

Du får undervisning i robotteknologi, både teoretisk og praktisk med udgangspunkt i en seksakset robotarm. Der vil blive undervist i beregning af de fysiske kræfter, der har indflydelse på en robot i arbejde. Der vil blive gennemgået flere forskellige programmeringsmetoder til udførsel af robotprogrammering.

KOMMUNIKATION PÅ BYGGEPLADSEN

Du lærer bl.a. at håndtere kommunikation på tværs af faggrupper, -kulturer og -områder samt at håndtere konflikter på byggepladsen. Du får også redskaber til at styrke dine egne kommunikative kompetencer i forhold til møder på byggepladsen

INSPIRATION TIL

ErhvervsUddannelse for Voksne (+25)

Smed


Som faglært smed følger du med i de nyeste teknikker og kan vælge det rette metal og den rette arbejdsteknik ved forskellige opgaver.

Lager


Modtag ordrer, find varer og ompak til videretransport. IT-systemer hjælper dig med at holde styr på lagerbeholdningen.

Industritekniker


Opstil, programmer og reparer maskiner, der kan dreje, bore og fræse i f.eks. metal. Ny uddannelse med start januar 2019.

Louise Kruse Eskesen | Voksenlærling, industritekniker


Louise valgte et karriereskift, da det hårde arbejde som landmand, blev for stor en fysisk belastning.


"Sådan en uddannelse som den her betyder også, at du aldrig bliver arbejdsløs"


Nu er hun industriteknikerlærling hos LPM i Ølgod og anser sig som fremtidens arbejdskraft, fordi hun gerne vil dygtiggøre sig og være bedre til det hun laver.

Kontakt - for yderligere information om projektet

PROJEKTLEDER

Winnie Abildgaard

mail: wab@bre.dk

tlf.: 3697 3508

FAGLIG PROJEKTLEDER

Claes O. Jensen

mail: coj@easv.dk

tlf.: 4177 5725