LPM

CASE STORY

LPM INVESTERER I ET FÆLLES VIDENSGRUNDLAG

EN FOKUSÆNDRING


Metalbearbejdningsvirksomheden i Ølgod har stadig samme ejer som ved opstart for over 30 år siden. Men i 2016 skete der et afgørende skift, hvor ejeren løsrev sig fra den daglige drift og gav direktørposten videre til en anden. Med Henrik Jørgensen ved roret er det sket en fokusændring, hvor kompetenceudvikling af medarbejdere og digitalisering især fylder.

PRÆCISIONSARBEJDE I PRODUKTIONEN, KRÆVER ET ENSARTET KVALIFIKATIONSNIVEAU I MEDARBEJDERSTABEN

Vi havde en vision om, at alle vores medarbejdere skulle kunne kommunikere på samme niveau

”Det er vigtigt at investere i og dygtiggøre sine medarbejdere, men det er også vigtigt at udnytte de muligheder der kommer af at pleje sit netværk”, siger LPMs direktør Henrik Jørgensen, som måtte erfare, at netværket kan være en kærkommen tidsinvestering, da det netop var herigennem han opdagede Fremtidens Arbejdskraft.


”Vi havde en vision om, at alle vores medarbejdere skulle kunne kommunikere på samme niveau, og samtidigt også kunne overlevere opgaver imellem hinanden, uden der opstod produktionsafvigelser, idet vi laver præcisionsarbejde helt ned til tusindedele af en millimeter”. For at opnå visionen deltager alle LPMs medarbejdere i et såkaldt GPS tegningsforståelseskursus, med en varighed af 3 undervisningsdage. Virksomheden har 7 medarbejdere afsted ad gangen, for at driften stadig kan hænge sammen, selvom der naturligvis planlægges med et lidt lavere produktionsniveau i undervisningsperioderne.


”Fremtidens Arbejdskraft hjalp os med at finde den helt rigtige underviser samt en uddannelsesinstitution og tidsplan som passede vores behov – det var en lidt af en kamp at få det til at lykkes, men nu er vi her og allerede 14 af vores 55 medarbejdere har været afsted”, fortæller Henrik Jørgensen, som ikke er afvisende overfor et fremtidsperspektiv med flere efteruddannelser til medarbejderne i LPM.

VIRKSOMHEDEN MÅ OGSÅ VÆRE ATTRAKTIV

”Det nytter ikke rigtigt noget at bruge ressourcer på at opkvalificere en medarbejder, hvis den mere attraktive nabovirksomhed snupper medarbejderen efterfølgende”, siger Henrik Jørgensen og understreger, at kvalificeret arbejdskraft er en mangelvare for sydvestjyske produktionsvirksomheder; ”det er kun en god fastholdelsesstrategi at investere i opkvalificering, hvis virksomheden også matcher de attraktive medarbejdere – ellers finder de hurtigt andre steder hen”. Ifølge Henrik er en attraktiv arbejdsplads dog ikke kun en nødvendighed for at sikre fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft, men også en del af et godt og stærkt omdømme i lokalområdet.

FAKTA OM LPM


  • Produkt: Metalbearbejdning, herunder CNC fræsning
  • Eksisteret siden 1987
  • Beliggende i Ølgod
  • 55 ansatte
  • Har hele tiden 4 lærlinge i rotation
  • Sender løbende alle medarbejdere på samme tegningsforståelseskursus

Kontakt - for yderligere information om projektet

PROJEKTLEDER

Winnie Abildgaard

mail: wab@bre.dk

tlf.: 3697 3508

FAGLIG PROJEKTLEDER

Claes O. Jensen

mail: coj@easv.dk

tlf.: 4177 5725